menu bar

Καλώς ήρθατε στο kleidiartas.blogspot.gr Με τo blog μας αυτό επιδιώκουμε να έχουμε μια σύγχρονη και άμεση επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και με τους πολλούς και αγαπητούς φίλους του χωριού μας. Ακόμη θέλουμε να ενημερώνουμε για τα νέα και τις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, που όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, είναι ένα κόσμημα. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σελίδες ακόμη καλύτερες. Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους του χωριού και ιδιαίτερα τους νέους να υποστηρίξουν με τις ιδέες τους και τη συνεισφορά τους σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό, ώστε η Ιστοσελίδα στο μέτρο του δυνατού να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.Επίσης μπορούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του χωριού να προβληθούν μέσα από το blog εντελώς δωρεάν

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Έρχεται σταδιακή άρση των capital controls;

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, εφόσον τηρηθεί το μνημόνιο, τότε θα μπορεί να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Όμως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρθηκε εκτεταμένα και στο θέμα του ελληνικού χρέους αλλά και στο ενδεχόμενο ενός Grexit.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί κούρεμα του ελληνικού χρέους, ενώ διευκρινίζει ότι το σενάριο του Grexit δεν ήταν ποτέ ρεαλιστικό γιατί δεν θα ήταν νόμιμο.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κρίση κλόνισε την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, το σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν ήταν ποτέ ρεαλιστική επιλογή γιατί θα ήταν παράνομη και η Ευρώπη οφείλει να ξεδιαλύνει όποιες αμφιβολίες ενδεχομένως παραμένουν σε σχέση με την βιωσιμότητα της ενιαίας νομισματικής ένωσης, υποστήριξε ο Βίτορ Κονστάνσιο.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, πρόσθεσε ότι αναμένει σύγκλιση απόψεων -ΔΝΤ και υπολοίπων- για την βιωσιμότητα του χρέους, κατά την πρώτη αξιολόγηση, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα του χρέους δεν θα πρέπει να εξετάζεται με απλά ποσοστά, ενώ εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα ότι ένα κούρεμα δεν θα κριθεί αναγκαίο.

«Τα κράτη-μέλη είναι αρνητικά απέναντι στο κούρεμα και σίγουρα ελπίζω ότι δεν θα κριθεί αναγκαίο κρίνοντας από τα νούμερα…Όσο πιο πολύ σκαλίζει κανείς τα νούμερα, τόσο πιο πολύ τείνει να οδηγηθεί σε αυτό το συμπέρασμα» σημείωσε.
πηγή: Reuters/via:EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου