Σε συρρίκνωση οδηγείται τα τελευταία
χρόνια η κτηνοτροφία της Ηπείρου, η οποία ιστορικά αποτελεί βασικό
πυλώνα της τοπικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την τελευταία πενταετία η παραγωγή γάλακτος στην περιοχή της Ηπείρου έχει μειωθεί θεαματικά.
Την γαλακτοκομική περίοδο 2012-2013 η μείωση ξεπέρασε το 20% ενώ το διάστημα 2013 – 2014 η παραγωγή γάλακτος ήταν λιγότερη κατά 30%, φθάνοντας στην περιοχή των Ιωαννίνων το 40%.
Η περιοχή της Πρέβεζας παρότι επίσης έχει δεχθεί πλήγμα από την συρρίκνωση της κτηνοτροφίας «κρατά» ένα ικανοποιητικό ποσοστό παραγωγής γάλακτος. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα παράγονται καθημερινά περίπου 17 τόνοι γάλακτος όταν πριν από μια πενταετία η ποσότητα αυτή ανέρχονταν στους 25 τόνους.
Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος της κτηνοτροφίας πρέπει να υποστηριχθεί από την πολιτεία αφού σε διαφορετική περίπτωση όπως τονίζουν οι παραγωγοί, θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.
Πηγη
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, την τελευταία πενταετία η παραγωγή γάλακτος στην περιοχή της Ηπείρου έχει μειωθεί θεαματικά.
Την γαλακτοκομική περίοδο 2012-2013 η μείωση ξεπέρασε το 20% ενώ το διάστημα 2013 – 2014 η παραγωγή γάλακτος ήταν λιγότερη κατά 30%, φθάνοντας στην περιοχή των Ιωαννίνων το 40%.
Η περιοχή της Πρέβεζας παρότι επίσης έχει δεχθεί πλήγμα από την συρρίκνωση της κτηνοτροφίας «κρατά» ένα ικανοποιητικό ποσοστό παραγωγής γάλακτος. Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα παράγονται καθημερινά περίπου 17 τόνοι γάλακτος όταν πριν από μια πενταετία η ποσότητα αυτή ανέρχονταν στους 25 τόνους.
Σε κάθε περίπτωση ο κλάδος της κτηνοτροφίας πρέπει να υποστηριχθεί από την πολιτεία αφού σε διαφορετική περίπτωση όπως τονίζουν οι παραγωγοί, θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα.
Πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου