menu bar

Καλώς ήρθατε στο kleidiartas.blogspot.gr Με τo blog μας αυτό επιδιώκουμε να έχουμε μια σύγχρονη και άμεση επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και με τους πολλούς και αγαπητούς φίλους του χωριού μας. Ακόμη θέλουμε να ενημερώνουμε για τα νέα και τις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, που όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, είναι ένα κόσμημα. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σελίδες ακόμη καλύτερες. Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους του χωριού και ιδιαίτερα τους νέους να υποστηρίξουν με τις ιδέες τους και τη συνεισφορά τους σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό, ώστε η Ιστοσελίδα στο μέτρο του δυνατού να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.Επίσης μπορούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του χωριού να προβληθούν μέσα από το blog εντελώς δωρεάν

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η Ιόνια Οδός σε πεντέμισι λεπτά: Εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννενα [βίντεο]


 Το βίντεο με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Οδός.
Πρόκειται για εντυπωσιακές εικόνες και αεροφωτογραφίες από τα εργοτάξια από το Αντίρριο μέχρι και τα Γιάννενα, όπου εργάζονται συνολικά 2.000 άτομα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της παραχωρησιούχου εταιρείας, η πρόοδος των εργασιών ανέρχεται στο 48%

Η πρόοδος των έργων κρίνεται ικανοποιητική αν και το τελευταίο διάστημα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η ολοκλήρωση δεν θα γίνει εντός του αρχικού χρονοδιαγράμματος αλλά μετατίθεται για το 2016.
Σημειώνεται ότι η Ιόνια Οδός αποτελεί το συνδετήριο άξονα μεταξύ της γέφυρας του Αντιρρίου και του κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα. Ο δρόμος αυτός έχει τεράστια σημασία -κοινωνική και αναπτυξιακή- αφού συνδέει όλη τη Δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπη επικράτεια προς Νότο, αναβαθμίζοντας σημαντικά αστικά και αγροτικά κέντρα όπως τα Ιωάννινα, την Άρτα και το Αγρίνιο
  • Στα 196 km του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού, περιλαμβάνονται ανάμεσα σε άλλα:
  • 24 γέφυρες συνολικού μήκους μονού κλάδου περίπου 7.0 χλμ.,
  • 4 σήραγγες συνολικού μήκους μονού κλάδου περίπου 11,200 μ.,
  • πάνω από 77 κάτω διαβάσεις συνολικού μήκους περίπου 2,5 χλμ. και
  • 24 άνω διαβάσεις συνολικού μήκους 1,4 χλμ. και
  • 392 οχετοί διαφόρων τύπων και διατομών συνολικού μήκους πάνω από 17,0 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου