menu bar

Καλώς ήρθατε στο kleidiartas.blogspot.gr Με τo blog μας αυτό επιδιώκουμε να έχουμε μια σύγχρονη και άμεση επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και με τους πολλούς και αγαπητούς φίλους του χωριού μας. Ακόμη θέλουμε να ενημερώνουμε για τα νέα και τις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, που όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, είναι ένα κόσμημα. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σελίδες ακόμη καλύτερες. Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους του χωριού και ιδιαίτερα τους νέους να υποστηρίξουν με τις ιδέες τους και τη συνεισφορά τους σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό, ώστε η Ιστοσελίδα στο μέτρο του δυνατού να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.Επίσης μπορούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του χωριού να προβληθούν μέσα από το blog εντελώς δωρεάν

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Δηλώσεις ΣΟΚ για το γεφύρι της Πλάκας

Ποιοι φέρουν τις ευθύνες για την Γέφυρα της Πλάκας;

- Και όμως, γνώριζαν... 

- Αποκαλυπτική η χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου έδωσε χθες στα Γιάννενα συνέντευξη Τύπου στην οποία ειπώθηκαν πολλά και αποκαλυπτικά.
   Επίσης, δημοσιοποίησε έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν για τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η Γέφυρα της Πλάκας.

   Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου με συνεχή έγγραφά του προς τους αρμοδίους (Υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα στις 27 Αυγούστου 2014 και Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στις 7 Αυγούστου 2014) επισήμαιναν τις ρωγμές και τους κινδύνους για την Γέφυρα της Πλάκας.
   Το έγγραφο προς τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη, με αριθμό

πρωτ. 6, έχει ως εξής:

 Θέμα : Ρωγμές στο Σώμα της γέφυρας Πλάκας
Σας κάνουμε γνωστό ότι κατά την πρόσφατη (2. 8. 14) επίσκεψή μας στη γέφυρα της Πλάκας, διαπιστώσαμε την ύπαρξη ρωγμής στο ανάντι στηθαίο και ακριβώς στο μέσον του τόξου της γέφυρας, η οποία ρωγμή εκτείνεται εώς και στο κύριο σώμα της γέφυρας.
Μικρότερη ρωγμή υπάρχει και στο κατάντι στηθαίο, σχεδόν απέναντι από το ανάντι και η οποία επίσης εκτείνεται και στο σώμα της γέφυρας
Οι άνθρωποι, οι οποίοι λειτουργουν το κυλικείο στο κτήριο του «Τελωνείου», γνωρίζουν το φαινόμενο αυτό.
Κατόπιν αυτού Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά επείγουσα η ανάγκη όπως αρμόδιοι τεχνικοί της Περιφέρειας και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, πραγματοποιήσουν αυτοψία για την εξέταση του φαινομένου και τη διατύπωση πρότασης αντιμετώπισης του πιθανού κινδύνου για τη γέφυρα.
Με την ευκαιρία ετούτη σας υπενθυμίζουμε ότι ύστερα από τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε την 19. 6. 2013 στα γραφεία της Περιφέρειας Ηπείρου (βλ. συνημμένο) με θέμα τη Μελέτη για τα βάθρα της γέφυρας της Πλάκας και την ακολουθήσασα αυτοψία από τους τεχνικούς της Περιφέρειας και της Υπηρεσίας Νεώτερων Μνημείων, καμία άλλη ενέργεια δεν έχει γίνει ώστε να προχωρήσει η οριστική διατύπωση της Μελέτης και κατά συνέπεια οι ενέργειες για την εξασφάλιση κονδυλίου, έτσι ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες για να σωθεί η γέφυρα.
Αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα του προβλήματος ευελπιστούμε ότι θα ενεργήσετε το γρηγορότερο για τη λύση των προβλημάτων αυτών.
  Διαβάστε το κείμενο που αναγνώσθηκε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στα Γιάννενα:Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου