menu bar

Καλώς ήρθατε στο kleidiartas.blogspot.gr Με τo blog μας αυτό επιδιώκουμε να έχουμε μια σύγχρονη και άμεση επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και με τους πολλούς και αγαπητούς φίλους του χωριού μας. Ακόμη θέλουμε να ενημερώνουμε για τα νέα και τις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, που όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, είναι ένα κόσμημα. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σελίδες ακόμη καλύτερες. Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους του χωριού και ιδιαίτερα τους νέους να υποστηρίξουν με τις ιδέες τους και τη συνεισφορά τους σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό, ώστε η Ιστοσελίδα στο μέτρο του δυνατού να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.Επίσης μπορούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του χωριού να προβληθούν μέσα από το blog εντελώς δωρεάν

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΑΡΤΑΣ (8:36 π.μ.) 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα.
Συνιστούμε την προσοχή των πολιτών τόσο στην πεδινή περιοχή όσο και στην πόλη της Άρτας και ζητούμε τη συνεργασία τους με τις κατά τόπους αρχές.



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΤΑΙΩΝ (10:36 π.μ.)
Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων
Σε πλήρη ετοιμότητα συνεχίζει να βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Αρταίων για την αντιμετώπιση του σφοδρότατου κύματος κακοκαιρίας που εξακολουθεί να πλήττει την Άρτα.
Όλα τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και αυτά που έχουν μισθωθεί από ιδιώτες, βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε πλήρη διάταξη και επεμβαίνουν διαρκώς σε όσα σημεία Δήμου παρουσιάζονται προβλήματα.
Ο Δήμαρχος Αρταίων, μετά τη συμμετοχή του, στις έκτακτες συσκέψεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, το απόγευμα του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, συγκάλεσε άμεσα στο γραφείο του ευρείες συσκέψεις όπου ενημέρωσε τα Στελέχη του Δήμου και τους Προέδρους όλων των Τοπικών Κοινοτήτων για την εξέλιξη του φαινομένου και τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να ληφθούν.
            Σύμφωνα με την τελευταία εικόνα, η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, καθώς παρά την εξασθένιση των φαινομένων τις τελευταίες ώρες, οι ποσότητες ύδατος που εισρέουν στη λίμνη Πουρναρίου είναι μεγάλες και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των υπερχειλιστών, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της παροχής νερού στον Άραχθο τις επόμενες ώρες.
            Για το λόγο αυτό, εφιστάται η προσοχή των κατοίκων που οι περιουσίες τους γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν απώλειες σε ζωικό ή ανθρώπινο κεφάλαιο. Παρακαλούνται επίσης οι κάτοικοι, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων ή με τις απαγορευτικές πινακίδες, σε όσα σημεία έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων.
            Οι περιοχές που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα είναι το Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας, καθώς και οι παραποτάμιες περιοχές της Βλαχέρνας, της Ελαιούσας, των Κεραματών και του Γλυκορίζου, ενώ σε επιφυλακή θα παραμείνουν και οι περιοχές Ψαθοτοπίου, Γαβριάς, Μύτικα και Καλογερικού που παρουσίασαν προβλήματα από το πρωί του Σαββάτου.
            Τονίζεται ότι από πλευράς Δήμου, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης, και σε περίπτωση επιδείνωσης, θα εκδοθεί έγκαιρα ανακοίνωση με τις περιοχές που ενδεχομένως χρειαστεί να εκκενωθούν.
            Σε περίπτωση που κάποιος δημότης αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 2681362101, 2681362131 και 2681362204.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου