menu bar

Καλώς ήρθατε στο kleidiartas.blogspot.gr Με τo blog μας αυτό επιδιώκουμε να έχουμε μια σύγχρονη και άμεση επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και με τους πολλούς και αγαπητούς φίλους του χωριού μας. Ακόμη θέλουμε να ενημερώνουμε για τα νέα και τις εκδηλώσεις και να παρουσιάσουμε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, που όπως φαίνεται και από τις σχετικές φωτογραφίες, είναι ένα κόσμημα. Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι ευπρόσδεκτα και θα μας βοηθήσουν να κάνουμε τις σελίδες ακόμη καλύτερες. Προσκαλούμε όλους τους συμπατριώτες και τους φίλους του χωριού και ιδιαίτερα τους νέους να υποστηρίξουν με τις ιδέες τους και τη συνεισφορά τους σε κείμενα και φωτογραφικό υλικό, ώστε η Ιστοσελίδα στο μέτρο του δυνατού να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς.Επίσης μπορούν όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες του χωριού να προβληθούν μέσα από το blog εντελώς δωρεάν

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Όλοι συμφωνούν με την πρόταση…Nα ονομαστεί όλη η περιφερειακή οδός «ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ», με την πινακίδα σήμανσης, να είναι τοποθετημένη σε πολλά σημεία του δρόμου
 


 Αν και οι εξελίξεις περί την πλημμύρα και τις καταστροφές ήταν ραγδαίες και οδήγησαν τον πολύ κόσμο, να αναζητεί ευθύνες για το κακό που μας βρήκε, η πρόταση που κατέθεσε η «Γ», για την αλλαγή της θέσης του αγάλματος του ήρωα της επανάστασης του ’21 Γεωργίου Καραΐσκάκη και την τοποθέτησή του
, στην είσοδο της πόλης, συζητήθηκε ευρέως και ήταν εκατοντάδες οι συμπολίτες μας, που με διάφορους τρόπους επικοινώνησαν με την εφημερίδα και ζήτησαν να μην αφεθεί το όλο θέμα, στην δημοσίευση της πρότασης, αλλά να υπάρξει και συνέχεια.
«Να πιεστεί ο δήμαρχος και να κάνει πράξη αυτή την πρόταση άμεσα», ήταν ο κοινός τόπος των απόψεων των συμπολιτών μας, με την προσθήκη στην πρόταση της αυτής να ονομαστεί όλη η περιφερειακή οδός «ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ», με την πινακίδα σήμανσης, να είναι τοποθετημένη σε πολλά σημεία του δρόμου και αυτή η επιλογή να έχει ως στόχο, να γίνει συνείδηση του κάθε κατοίκου της περιοχής, αλλά και κάθε επισκέπτη -κυρίως- πως ζει και επισκέπτεται την πατρίδα του ήρωα της επανάστασης του ’21. Να λειτουργήσει αυτή η συνείδηση και στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας, η οποία αμφισβητείται απ’ την Καρδίτσα, που έχει τον τρόπο να αξιοποιήσει καλύτερα, όπως έκανε μέχρι τώρα, αυτό το ιστορικό γεγονός.
Το αρνητικό στην όλη υπόθεση, είναι πως ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, αλλά και η δημοτική αρχή, στο σύνολό της, ούτε που ασχολήθηκε με το όλο θέμα, ούτε που έκανε δημόσια συζήτηση γι’ αυτό το θέμα. Ίσως επειδή η πρόταση έγινε απ’ την «Γ», η οποία τον ενοχλεί και δεν θέλει να δείξει ότι η κριτική της, είναι σε σωστή κατεύθυνσης. Μπορεί να είναι αυτή η σχολή σκέψης στις Χαλκιάδες!
Εντύπωση επίσης, προκάλεσε και το γεγονός πως με το θέμα, δεν ασχολήθηκαν και οι παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, που με την όποια πρότασή τους ή και απαίτησή τους, να γίνει πράξη η προβολή του ιστορικού γεγονότος, διά απλών κινήσεων, θα καταγραφόταν κι αυτοί στην τοπική ιστορία, ως οι άνθρωποι που έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο μας.
Αντίθετα με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε πως πολλοί συμπολίτες μας, είναι αποφασισμένοι να υπογράψουν κείμενο – πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα βάζει επί τάπητος το θέμα αυτό και θα ζητάει η αλλαγή αυτή, αλλά και η ονομασία της περιφερειακής οδού, να γίνει άμεσα.
Με τόσο ενδιαφέρον, θα πρέπει να είναι εντελώς μακριά απ’ την ζωή του τόπου, η δημοτική αρχή, αν δεν αξιοποιήσει την πρόταση και αν δεν την κάνει πράξη άμεσα.


 Αν είχαμε αξιοποιήσει την ιστορία της Άρτας… 

Δεν είναι μόνο η περίπτωση του ήρωα της επανάστασης του ’21 Γεωργίου Καραϊσκάκη, που δεν αξιοποιήθηκε απ’ την Άρτα, γιατί το όφειλε απ’ την μια, αλλά και γιατί απ’ αυτό το χρέος προς την ιστορία, θα προέκυπταν τόσα σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία όλοι γνωρίζουν και όλοι σε κάθε συζήτηση που κάνουν, τα προβάλλουν.
-Τι μπορεί να σημαίνει το γεγονός, πως την εποχή που η Άρτα, ζητούσε την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, περί τον τόπο γέννησης του Καραϊσκάκη και στην πόλη τίποτα δεν έδειχνε, πως η πόλη αυτή, έχει αποδεχτεί την ιστορική αλήθεια και την τιμάει;
Αθλιότητα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτή η τακτική και αυτή η αδιαφορία, η οποία είναι το χαρακτηριστικό και για όλη την δημόσια λειτουργία.
Κάποτε όμως πρέπει να τελειώνουν τα ψέματα και να επιβληθεί απ’ τους πολίτες στους παράγοντες, ν’ αλλάξουν γραμμή πλεύσης και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Σε διαφορετική περίπτωση, ας μας αδειάσουν τον χώρο.
Πηγη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου